Neziri: "Jag var jättestressad inför FM"

Snabbast. Nooralotta Neziri var bäst på den korta häcksträckan. Bild: Kalle Parkkinen

En säsongsbästa tid och FM-guld blev plåster på såren för Nooralotta Neziri vars vinter inte varit den lättaste.

– En säsongsbästa tid var mitt mål. 8,10 är en tid som man inte behöver skämmas över, säger Neziri som vann 60 meter häck med 14 hundradelar före tvåan HIFK:s Matilda Bogdanoff.

Neziris vinter har inte varit alldeles lätt. Problem med knäna skrämde henne rejält och bland ett par goda lopp har också några katastroftävlingar kommit med.

– Jag föll rakt på knäna och kunde inte springa på en vecka. Jag bara darrade och jag blev jätterädd då jag ramlade. Jag trodde något gick ordentligt sönder. Jag var jättestressad inför FM. Jag har inte varit så här spänd sedan Kalevaspelen i fjol.

I fjol tävlade Neziri aktivt i diverse internationella tävlingar under vintersäsongen. Neziri medger att hon haft attitydproblem då inga stora tävlingar funnits i kalendern.

– Det har varit svårt att bli taggad när det inte funnits stortävlingar. Men kanske det är helt bra bara eftersom jag varit så stressad och trött. Allt möjligt har hänt utanför idrotten. Jag är jättetrött, säger Neziri.

Neziri vill inte berätta vad exakt som hänt. Men med ett leende på läpparna berättar hon att man inte behöver vara orolig.

– Det är inget allvarligt. Jag säger ingenting mer om det än att ändringar har skett och det har gjort mig trött, säger häcklöparstjärnan.

Men en lyckad FM-helg hoppas är ett tecken på att svårigheterna är bakom henne.

– Jo, rak i ryggen mot nya misslyckanden, säger Neziri med ett skratt.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46