Neziri i kanonform – nytt finländskt rekord och under OS-gränsen

Nooralotta Neziri Bild: Martti Kainulainen

Nooralotta Neziri satte nytt finländskt rekord på 100 meter häck.

Nooralotta Neziri visade upp strålande form vid Elittävlingarna i Lapinlax då hon tog hem segern på 100 meter häck.

Neziri slog till med nytt finländsk rekord då hon gick i mål som etta på fantastiska 12,82.

– Jag förstår inte riktigt ännu vad jag gjort. Jag hade nog väntat mig ett bra resultat i tävlingen och tänkte att jag kunde komma nära det finländska rekordet. Men trodde inte på rekord i den här svaga vinden, sade Neziri till Yle efter tävlingen.

12,82 kom i en motvind på 0,2 meter per sekund.

Neziri satte nytt inhemskt årsbästa i försöken då hon klockades för 13,13. I finalen förbättrade hon tiden rejält och satte nytt finländskt rekord.

– Jag löpte avslappnat i dag. Jag brukar ibland försöka lite för mycket, men det gjorde jag inte i dag, säger Neziri till Yle.

Samtidigt underskred Neziri OS-kvalgränsen 13,00 rejält.

Neziris tidigare rekord 12-98 satte hon 2014.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning