Neziri fick blåvitt sällskap i semifinalen

Reetta Hurske gick till semifinal medan Annimari Korte blev utanför. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Reetta Hurske hade tusendelarna på sin sida i försöken på 100 meter häck.

Reetta Hurske gör direktkvalificerade Nooralotta Neziri sällskap i semifinalerna på torsdag kväll. Hurske kom – efter många om och men – trea i sitt heat och gick direkt vidare. Men inte helt utan drama.

Hurskes namn dök först upp på resultattavlan som trea med ett stort Q (kvalificerad för semifinal) bakom tiden 13,21. Medan Hurske jublade trillade hennes namn plötsligt till en fjärdeplats då italienaren Luminosa Bogliolo visade sig ha samma tid som Hurske.

Hurske tittade fundersamt omkring sig – men fick sedan pusta ut. Arrangörerna korrigerade resultaten och på den officiella resultatlistan återfinns Hurske direktkvalificerad på en tredjeplats i sitt heat.

Slutligen gick också Bogliolo vidare, som sista dam med en två hundradelars fördel till den första löparen som blev utslagen.

En av de utslagna är Annimari Korte. Hon kom fyra i sitt heat på tiden 13,31 och missade tredjeplatsen med 0,08 sekunder.

Semifinalerna löps med start klockan 20.25 finsk tid på torsdag. Finalen löps senare samma kväll.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning