Neziri fick blåvitt sällskap i semifinalen

Reetta Hurske gick till semifinal medan Annimari Korte blev utanför.Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Reetta Hurske hade tusendelarna på sin sida i försöken på 100 meter häck.

Reetta Hurske gör direktkvalificerade Nooralotta Neziri sällskap i semifinalerna på torsdag kväll. Hurske kom – efter många om och men – trea i sitt heat och gick direkt vidare. Men inte helt utan drama.

Hurskes namn dök först upp på resultattavlan som trea med ett stort Q (kvalificerad för semifinal) bakom tiden 13,21. Medan Hurske jublade trillade hennes namn plötsligt till en fjärdeplats då italienaren Luminosa Bogliolo visade sig ha samma tid som Hurske.

Hurske tittade fundersamt omkring sig – men fick sedan pusta ut. Arrangörerna korrigerade resultaten och på den officiella resultatlistan återfinns Hurske direktkvalificerad på en tredjeplats i sitt heat.

Slutligen gick också Bogliolo vidare, som sista dam med en två hundradelars fördel till den första löparen som blev utslagen.

En av de utslagna är Annimari Korte. Hon kom fyra i sitt heat på tiden 13,31 och missade tredjeplatsen med 0,08 sekunder.

Semifinalerna löps med start klockan 20.25 finsk tid på torsdag. Finalen löps senare samma kväll.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00