Neymar utvisad – anklagar motståndare för rasism

Neymar i mötet med Olympique Marseille. Bild: Franck Fife/Lehtikuva

Neymar var tillbaka i startelvan efter coronasmittan.Då blev brassestjärnan utvisad för ett knytnävsslag i bakhuvudet på Marseilles Alvaro Gonzalez.

Efteråt anklagade han Gonzalez för rasism.

Neymar och Ángel Di María var tillbaka i startelvan, men trots de offensiva förstärkningarna förlorade Paris Saint-Germain på nytt. 0–1 i "le classique" hemma mot Olympique Marsielle – Florian Thauvin nätade i 31:a minuten – innebär att PSG står på noll poäng efter två spelade matcher i franska ligan.

På tilläggstid blev det tumultartade scener med Neymar i en av huvudrollerna. Efter en hel del gruff viftade domaren med det röda kortet fem gånger och brassen var en av spelarna som hade spelat färdigt.

Brassen slog till Alvaro Gonzalez i bakhuvudet och anklagade efter matchen Marsiellespelaren för rasism.

"Det enda jag ångrar är att jag inte slog den här idioten i ansiktet i stället", twittrade stjärnan efteråt.

Gonzalez försvarade sig sedan.

"Det finns ingen plats för rasism i fotboll. Men ibland måste man acceptera en förlust och ta den på planen", skrev spanjoren på Twitter.

Coronasmitta har härjat i PSG-truppen och i den förra förlusten, mot Lens, fanns totalt tolv spelare på frånvarolistan av olika anledningar. Neymar var en av flera som då saknades efter att ha testat positivt för covid-19.

Saknas fortfarande gör bland annat franske anfallsstjärnan Kylian Mbappé, som testade positivt kort efter att ha sänkt Sverige på Friends arena förra helgen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning