Neymar förhörd i fem timmar om våldtäktsmisstankarna

Neymar det motigt just nu. På planen och utanför den. Bild: Mauro Pimentel/Lehtikuva-AFP

Brasiliansk polis frågade ut Neymar i fem timmar på torsdagen efter anklagelserna mot fotbollsstjärnan om att han ska ha våldtagit en kvinna på ett hotell i Paris i maj – anklagelser han nekat till.

– Sanningen kommer fram förr eller senare, sade Neymar till den samlade pressen.

27-åringen, världens dyraste spelare, till vardags i PSG, anlände till polisstationen i Sao Paulo på kryckor efter att ha skadat fotleden i en träningsmatch i förra veckan.

– Jag är lugn och uppskattar allt stöd jag har fått, sade brassen.

Enligt åklagaren Flavia Cristina Merlini svarade Neymar på alla polisens frågor och fortsatte neka till anklagelserna.

Neymar ska ha fått kontakt med kvinnan via sociala medier. Enligt kvinnan ska Neymar ha varit "uppenbart berusad" på hotellet, blivit aggressiv och sedan våldtagit henne. Neymar har tillbakavisat anklagelserna om våldtäkt och hävdat att han blivit utsatt för ett utpressningsförsök.

Händelsen har dominerat nyheterna i Brasilien, som står som värd för de sydamerikanska mästerskapen, Copa America, i sommar.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46