New York väntade på sin frälsare – Kakko möttes av fans vid flygplatsen

Redan under draften i Vancouver måste Kaapo Kakko vänja sig vid umgänge med fansen. Bild: Rich Lam / AFP / Lehtikuva

Kaapo Kakkos nya klubb New York Rangers har aktivt delat material på finländarens ankomst till USA:s största stad på sociala medier.

I New York är förväntningarna på stadens NHL-lag något annorlunda, något större, än vad Kaapo Kakko möjligtvis förberett sig för. Finländaren som gick tvåa i helgens NHL-draft hade inte hunnit ta många steg på flygplatsen i Newark innan han möttes av en skara Rangers-anhängare.

Tiotalet ivriga supportrar som anlänt till flygplatsen för att möta lagets framtida superstjärna sjöng den Åbobördige Kakkos namn och ville naturligtvis ha selfies och autografer.

– Det var riktigt trevligt av anhängarna att vara där och en stor överraskning för mig. Det fick mig att känna mig välkommen till New York, säger den 18-åriga Kakko på NHL:s webbsajt.

Kakko inleder sin Rangers-karriär med att delta i klubbens träningsläger för unga spelare som börjar i redan i dag. Där tävlar finländaren med 37 andra spelare, bland dem också Leevi Aaltonen, Lauri Pajuniemi och Tarmo Reunanen, om en plats i Rangers NHL-trupp för kommande säsong.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning