New age-ritual utfördes bland personal vid Åbo Akademi

ÅA-personal försökte få bättre stämning på arbetsplatsen genom att ta till okonventionella metoder. Bild: SPT/Mikael Piippo

Vetenskap fick ge vika för andlighet när personal vid Åbo Akademi försökte driva bort negativ energi med saltkristaller.

Inom new age-rörelsen är det vanligt att utföra olika ritualer. En av dem är att placera ut kristaller.

Den biträdande professorn i genusvetenskap vid Åbo Akademi placerade tillsammans med några i personalen ut saltkristaller i personalens rum för att driva bort negativ energi, skriver Turun Sanomat.

Åbo Akademis rektor Mikko Hupa bekräftar för SPT att han känner till fallet, men vill inte kommentera ritualen mer än vad han och fakultetens dekanus har kommenterat till Turun Sanomat.

– Vi känner till vad som har skett, och har diskuterat det med de berörda parterna. Det är frågan om att några i personalen på eget initiativ har försökt förbättra arbetsklimatet. Metoden som de valde var tyvärr dålig och motsvarar inte Åbo Akademis ståndpunkt. Det har vi gjort klart för de berörda parterna, säger Hupa till TS.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning