New age-ritual utfördes bland personal vid Åbo Akademi

ÅA-personal försökte få bättre stämning på arbetsplatsen genom att ta till okonventionella metoder. Bild: SPT/Mikael Piippo

Vetenskap fick ge vika för andlighet när personal vid Åbo Akademi försökte driva bort negativ energi med saltkristaller.

Inom new age-rörelsen är det vanligt att utföra olika ritualer. En av dem är att placera ut kristaller.

Den biträdande professorn i genusvetenskap vid Åbo Akademi placerade tillsammans med några i personalen ut saltkristaller i personalens rum för att driva bort negativ energi, skriver Turun Sanomat.

Åbo Akademis rektor Mikko Hupa bekräftar för SPT att han känner till fallet, men vill inte kommentera ritualen mer än vad han och fakultetens dekanus har kommenterat till Turun Sanomat.

– Vi känner till vad som har skett, och har diskuterat det med de berörda parterna. Det är frågan om att några i personalen på eget initiativ har försökt förbättra arbetsklimatet. Metoden som de valde var tyvärr dålig och motsvarar inte Åbo Akademis ståndpunkt. Det har vi gjort klart för de berörda parterna, säger Hupa till TS.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46