Neuville vann tiondelsthriller – Lappi på pallen i Sardinien

Thierry Neuvilles ursinniga framfart i slutet av VM-rallyt bäddade för segern. Bild: Lehtikuva/AFP/Andreas Solaro

Italiens VM-rally fick en thrillerartad avslutning. Sebastien Ogier ledde inför den sista specialsträckan – men fransmannen lyckades inte knyta ihop säcken. Toyotaföraren Esapekka Lappi glänste och slutade trea.

Thierry Neuville och Sebastian Ogier gick en ursinnig kamp om förstaplatsen i Sardiniens VM-rally. Inför den avgörande sträckan skilde bara en knapp sekund förarna åt.

Belgaren Neuville avslutade starkast och var 1,4 sekunder snabbare än Ogier på den sista specialsträckan. Det räckte till seger med 0,7 sekunders marginal.

Segern betydde mycket för Neuville, som drygade ut sin ledning i sammandraget.

Bakom tätduon stod Esapekka Lappi för fina prestationer under hela tävlingshelgen. Toyotaföraren körde i mål som ohotad trea och steg till fyra i sammandraget. Lappi – som tog sin första podieplats för säsongen - var nästan två minuter långsammare än vinnaren Neuville.

– Det känns väldigt bra efter den utmanande säsongsinledningen. Jag hade kunnat ta mig upp på podiet tidigare om jag inte hade gjort missar, säger Lappi enligt Iltalehti.

Lappis stallkamrat Jari-Matti Latvala brottades med tekniska problem och slutade sjua. Fordföraren Teemu Suninen korsade mållinjen som tia.

Resultat i Sardiniens VM-rally

1. Thierry Neuville, Hyundai

2. Sebastien Ogier, Ford + 0,7

3. Esapekka Lappi, Toyota + 1.56,3

4. Hayden Paddon, Hyundai + 2.55,2

5. Mads Østberg, Citroën + 3.10,9

– --------

7. Jari-Matti Latvala, Toyota + 11.22,1

10. Teemu Suninen, Ford 15.30,4

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46