Netflix slår tillbaka mot Spielberg

Steven Spielberg på ett välgörenhetsevenemang på hotellet Beverly Wilshire den 28 februari. Bild: Lehtikuva/AFP/Mark Ralston

Strömningsjätten Netflix slår tillbaka mot kritiken från filmskaparen Steven Spielberg, som inte vill att filmer som knappt visas på biografer ska kunna belönas med Oscarsstatyetter.

– Vi älskar bio, skriver Netflix på Twitter. Bolaget säger att man också vill ge tillgång till film för människor som inte alltid har råd med ett biobesök eller som bor i städer utan biografer, att man vill låta alla var som helst njuta av släpp samtidigt, samt ge människor fler sätt att sprida sin konst på.

– Dessa saker är inte ömsesidigt uteslutande, avslutar Netflix i sitt meddelande.

Även om Steven Spielbergs namn inte nämns specifikt, har internationella medier snabbt dragit slutsatsen att den är riktad mot just hans kritik.

Det har uppgetts att Spielberg, som regisserat filmer som Schindler's List och Rädda menige Ryan, ska ta upp frågan på ett möte i april med Oscarsakademien, där han är ledare för regidivisionen.

Netflixfilmen Roma vann tre statyetter vid årets Oscarsgala.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning