Netflix-serie anklagas för fettförakt

Debby Ryan spelar huvudrollen i Netflix-serien "Insatiable" som redan innan den har släppts får ta emot hård kritik.Bild: TT/AP/Richard Shotwell

I augusti släpper Netflix tv-serien "Insatiable", med Debby Ryan i huvudrollen. Handlingen kretsar kring en tonårstjej som går från att vara överviktig och mobbad till att tappa vikt och ta revansch på sina plågoandar.

Insatiable har dock mött kritik, trots att bara trailern är släppt. Många anser att serien ger uttryck för objektifiering och fettförakt. På sajten Change.org har över 100 000 personer skrivit på en namninsamling för att stoppa produktionen.

Personen bakom initiativet, Florence Given, menar att produktionen förstärker smalhetsnormen.

– Den här serien kommer att orsaka ätstörningar, och vidmakthålla fortsatt objektifiering av kvinnokroppar, skriver hon, enligt BBC.

Insatiables skapare Lauren Gussis bemöter kritiken på Twitter och berättar om sina egna problem med kroppsideal. Hon uppmanar att ge serien en chans.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00