Netflix klipper om kritiserad självmordsscen

Katherine Langford som Hannah i "13 reasons why". Bild: Beth Dubber/AP-TT

Netflix klipper om en självmordsscen i serien "13 reasons why" två år efter premiäravsnittet, skriver Variety.

Serien visade tidigare hur rollfiguren Hannah skär sig i handleden och blöder till döds i badkaret, en scen som fått mycket kritik från organisationer som jobbar mot självmord och som befarat att den ska inspirera unga människor att göra samma sak.

Efter att ha tagit del av debatten och diskuterat med experter i ämnet har Netflix sedan beslutat att ta bort scenen inför seriens tredje säsong.

"Ingen enda scen är viktigare än att serien får finnas kvar, och budskapet att vi måste ta bättre hand om varandra. Vi tror att den här klippningen kommer att hjälpa serien att vara bra för många människor och samtidigt undvika riskerna för sårbara unga tittare", säger seriens skapare Brian Yorkey i ett uttalande.

Läs mer här: Populär ungdomsserie kritiseras för att glorifiera självmord

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning