Netflix gör film om Panamadokumenten

Bild: Most photos

Spelet bakom Panamaskandalen, som briserade tidigare i år med avslöjanden om att företag och banker över hela världen gömt undan pengar i skatteparadis, ska nu bli film på Netflix.

Det skriver strömningstjänsten i ett pressmeddelande.

Filmen bygger på ett bokmanus av de tyska journalisterna, Frederik Obermaier och Bastian Obermayer, och följer deras detektivarbete som ledde fram till avslöjandet. Journalisterna kommer att arbeta tillsammans med producenterna Claire Rudnick Polsten, John Wells och Zach Studin. Vem som ska regissera och när filmen har premiär är ännu oklart.

Netflix är dock inte först på bollen, även Steven Soderbergh är på gång med en film om Panamadokumenten som baseras på boken "The secrecy world" av Jake Berstein, en annan reporter som var med och arbetade med den stora läckan.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46