Netflix finansierar drama om Panamaläckan

Strömningsföretaget Netflix kommer att finansiera "The Laundromat", en film om de så kallade Panamadokumenten, skriver Deadline.

Det Steven Soderbergh-regisserade dramat samlar stjärnor som Gary Oldman, Meryl Streep och Antonio Banderas. David Schwimmer är det senaste tillskottet. Manuset baseras på Jake Bernsteins bok Secrecy World.

Panamaläckan består av totalt 11,5 miljoner dokument och beskrivs som den största någonsin. Över 100 mediebolag i över 80 länder, däribland Yle, har analyserat materialet, som ursprungligen överlämnades till den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung 2015.

Merparten av dokumenten kommer från en intern databas hos advokatbyrån Mossack Fonseca. Byrån upprättade mellan 1977 och 2015 över 200 000 företag för att hjälpa sina kunder gömma pengar i skatteparadis. Bland kunderna finns allt från kriminella till sportprofiler, företagare och toppolitiker.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46