Netflix drar sig ur Kim Wall-dokumentär

Regissören Emma Sullivan i mitten och producenterna Roslyn Walker (till vänster) and Mette Heid (höger) vid premiären på Sundance. Arkivbild. Bild: Matt Sayles

Dokumentären "Into the deep" om den danske uppfinnaren Peter Madsen, som dömdes till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall, hade världspremiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance i januari 2020 och var tänkt att visas på Netflix senare i år.

Men efter att flera personer som figurerar i dokumentären bett om att få bli bortklippta eller anonymiseras har projektet lagts på is.

Det rapporterar SVT:s Kulturnyheterna, som har varit i kontakt med regissören Emma Sullivan och filmens producent Mette Heide, som hänvisar till Netflix. Strömningstjänsten bekräftar att filmen inte ska släppas just nu men vill inte svara på om beslutet har med kritiken mot filmen att göra.

Tidigare har Sullivan sagt till danska filmmagasinet Ekko att "alla medverkande frivilligt deltagit i dokumentären och gett intervjuer under flera år".

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning