Nestekonflikten löst - inget avbrott i bensindistributionen

Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Nestes personalgrupper har ställt in det planerade avbrottet i bränsledistributionen nästa vecka, meddelar Neste. Bolagets ledning och personalgrupperna diskuterade läget i morse.

Nestes personalgrupper hade hotat att avbryta distributionen i en vecka efter midsommar. De ville protestera mot regeringens ägarpolitik.

Regeringen har drivit igenom lagändringar som möjliggör att staten säljer en del av sitt innehav i Neste och sänker sin andel i bolaget från nuvarande 50,1 till 33,4 procent. Samtidigt startades utvecklingsbolaget Valtion Kehitysyhtiö (Vake) dit staten beslutat att flytta över aktier för 2,4 miljarder euro. Personalgrupperna misstänkte att överföringen till Vake bara är ett led i att privatisera hela bolaget.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning