Neste neråt på börsen

Bolaget ökade vinsten på förnybara produkter jämfört med förra året.

Neste har ökat försäljningen av förnybara produkter under årets andra kvartal. Omsättningen för förnybara produkter var 955 miljoner euro och rörelseresultatet (EBIT) var 286 miljoner euro, då det var 177 miljoner euro året innan.

Omsättningen för oljeprodukter var 2,73 miljarder euro och rörelseresultatet för oljeprodukter var 83 miljoner euro, jämfört med 92 miljoner euro under andra kvartalet i fjol.

Bolagets hela omsättning var 4,06 miljarder euro under andra kvartalet, jämfört med 3,75 miljarder 2018. Rörelseresultatet var 367 miljoner euro, jämfört med 277 miljoner euro i fjol.

Under förmiddagen hade Nestes aktie minskat i värde med kring fem procent på Helsingforsbörsen. Enligt Reuters var kvartalet sämre än väntat, medan Kauppalehti skriver att börsen reagerade på att försäljningsmarginalerna verkar minska.

Omsättning: 7,83 miljarder euro (7,37 miljarder under första halvåret 2018), +6 %.

Jämförbart rörelseresultat: 746 miljoner euro (679 miljoner euro), +10 %.

Jämförbar vinst per aktie: 0,77 euro (0,72 euro).

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning