Nazistiskt klotter på Lunds universitet

Nazistorganisationen Nordiska motståndsrörelsen misstänks ha klottrat ner flera byggnader på Lunds universitet i södra Sverige, rapporterar flera medier.

Universitetsbibliotekets entré hade även spärrats av med plastband med organisationens logga på. Enligt tidningen Lundagård ska det på en uppsatt lapp ha stått: "Ni är så korkade att ni tror på förintelselögnen."

– Allt är dokumenterat och nu ligger anmälan hos polisen, säger Per Gustafson, säkerhetschef vid Lunds universitet, till Lundagård.

Hela södra universitetsområdet är drabbat och i stort sett alla byggnader i området ska ha klottrats ned med organisationens logga. En fasad har blivit nedklottrad med en bild föreställande Adolf Hitler.

– Jag känner avsmak. Det är fruktansvärt, säger universitetsbibliotekets administrativa chef Elisabeth Stålesjö till Sydsvenskan.

Polisen rubricerar ärendet som hets mot folkgrupp. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00