Navalnyj har släppts ur fängelset – igen

Aleksej Navalnyj lämnar fängelset i Moskva. Bild: TT-AP/Pavel Golovkin

Den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj har släppts fri efter tre veckor i fängelse.

Aleksej Navalnyj greps den 24 september, anklagad för att ha organiserat otillåtna protester – ett gripande som skedde i direkt anslutning till att han lämnade fängelset efter att ha avtjänat ett tidigare straff på 30 dagar, även det för att ha arrangerat regeringskritiska demonstrationer.

– Under de 50 dagar jag har suttit fängslad har vi sett ytterligare bevis för att den här regimen är på dekis, säger Navalnyj, syftande på ryska underrättelsetjänstens penibla förehavanden i utlandet och den misslyckade uppskjutningen av en bemannad rymdraket tidigare i veckan.

Ryska myndigheter har ökat trycket på den 42-årige oppositionsledaren i takt med att president Vladimir Putins popularitetssiffror dalar efter en omstridd förändring av landets pensionssystem.

– Om någon tror att de kan skrämma eller stoppa oss med gripanden, så kan de slå den tanken ur hågen, säger Navalnyj.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46