Nätverk listar: Razmyar är en av de mest inflytelserika

Nasima Razmyar reser mycket och på sina besök i utlandet talar hon ofta om kulturen i Helsingfors. Bild: HBL-arkiv/Leif Weckström

Nasima Razmyar är utsedd till en av de mest inflytelserika personerna i Europa.

Det är organisationen och nätsajten Apolitical som står för valet och som Nasima Razmyars arbetsgivare Helsingfors stad förstås gläds över. Razmyar är 34 år gammal, hon representerar SDP och som biträdande borgnästare ansvarar för kultur och idrott i huvudstaden.

Apolitical är ett obundet nätverk för politiker och tjänstemän. Deras senaste lista publicerades på onsdagen.

HBL vandrade runt i nya centrumbiblioteket Ode med Nasima Razmyar för en dryg vecka sedan. Läs mera i artikeln Ta en rundtur i stadens nya vardagsrum.

Själv kommenterar hon så här Apoliticals lista:

– Det här känns bra, förstås. Nog är det säkert nyttigt för mig då detta kan ge nya kontakter och inbjudningar att tala om staden och till exempel jämlikhet.

På Apoliticals årliga lista över de mest inflytelserika unga politikerna finns ministrar, deras medarbetare och tjänstemän.

På fredagen visar biträdande borgmästare Razmyar medierna runt i centrumbiblioteket Ode tillsammans med borgmästare Jan Vapaavuori (Saml). På onsdag nästa vecka 5.12 är det stadsbornas tur. Nya centrumbiblioteket öppnar då klockan 8.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning