Naturen kryllar av vårtecken – se bilderna här

HBL:s läsare har noterat vårtecken på olika håll i landet och aktivt rapporterat om dem till oss.

Svanar har setts längs sydkusten redan i ett par veckors tid. Nu får vi också in bilder på fjärilar och flugor, medan bilderna från förra veckan främst fokuserade på tidiga blommor, som krokus, tussilago och julros.

De första sädesärlorna i vår har påträffats i Finland förra veckoslutet, meddelar naturföreningen Luonto-Liitto. I föreningens traditionella våruppföljning har man märkt att vädret blivit just så varmt att flyttfåglarnas återkomst trappats upp.

Enligt våruppföljningen spred sig flyttfåglarna djupt i inlandet i helgen. Det har också upptäckts rikligt med sångsvanar i norra Finland, de nordligaste observationerna är från Rovaniemi. Stora skrattmåsskaror anlände i sin tur till Helsingfors under veckoslutet.

I södra Finland finns många enskilda observationer på tussilagor. De nordligaste blåsipporna har tills vidare upptäckts i Björneborgstrakten.

De första citronfjärilarna, skogsödlorna och myggorna har också påträffats. 

Bilder på vårtecken kan skickas in till dagbok@ksfmedia.fi.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00