Nattklubbsskytten i Istanbul gripen

Gripen. Mannen som sköt omkring sig på en nattklubb i Istanbul har gripits. Bild: Handout

Mannen som dödade nästan 40 personer på nyårsnatten befann sig kvar i staden då han greps i natt.

Huvudgärningsmannen bakom attentatet i Istanbul på nyårsnatten har gripits, uppger BBC.

Den misstänkte ska enligt medieuppgifter ha gripits i området i Esenyurt i Istanbul där polisen genomförde en storoperation. Mannen uppges ha gripits i en bostad där också hans fyraåriga son befann sig.

Enligt nyhetskanalen NTV skedde gripandet vid midnatt lokal tid. Kanalen uppger också att polisen ska ha lokaliserat honom redan för tre dagar sedan. Enligt vissa uppgifter lämnade han aldrig Istanbul efter attacken.

39 människor dödades i attacken mot en nattklubb i Istanbul på nyårsnatten. Terrorgruppen IS har sagt sig stå bakom attacken.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning