Mindre regn än väntat i natt

Bild: Vesa Moilanen

Nattens regnmängder blev mindre än väntat i Nyland och på sydkusten. Det kan göra att översvämningarna lindras en aning under de närmaste dagarna.

Under natten kom det cirka 13–15 millimeter regn i Nyland och cirka 20 millimeter på sydkusten, uppger Meteorologiska institutet. I Egentliga Finland regnade det cirka 12 millimeter.

Jourhavande meteorologen uppger att regnområdet skulle ha kunnat föra med sig så mycket som 30 millimeter regn, så mängden blev mindre än befarat.

I södra Finland upphör regnet under morgonen, och vädret känns klart efter flera regniga dagar, spår Meteorologiska institutet. Lätta regnskurar kan ändå förekomma.

Köer på Åbo motorväg

På Åbo motorväg i Esbo har trafiken löpt som i går, uppger man vid Trafikverket. I riktning mot Helsingfors har det uppstått en del köer, men mot Åbo löper trafiken ungefär som vanligt.

Fortfarande är bara en fil i vardera riktningen öppen för trafik på grund av vattnet som svämmat upp på vägen vid vägarbetet vid Kyrkträsket.

I går förlängde och förstärkte Trafikverket och Försvarsmakten skyddsvallen vid vägarbetet. Skyddsvallen av sandsäckar är 250 meter lång och ska enligt planerna bli 500 meter.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46