Nationalbaletten till Japan med Muminbalett

Bild: Saara Salmi/Moomin Characters

Nationalbaletten turnerar i Tokyo och Osaka i april nästa år. På programmet står en ny Muminbalett koreograferad av Nationalbalettens konstnärliga ledare Kenneth Greve.

– Det är en stor ära för oss. Det är bara världens bästa grupper som blir inbjudna till Japan och publikens balettkunskap är hög, säger Greve i ett pressmeddelande.

Verket bygger på Trollkarlens hatt och är skräddarsytt för Japanbesöket som är Nationalbalettens första. Tuomas Kantelinen har skrivit musiken.

Ungefär hälften av Nationalbalettens dansare deltar i turnén och på programmet står också en galaföreställning med scener ur olika verk från Nationalbalettens repertoar.

Gästspelet hör till programmet för Finlands hundraårsjubileum.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning