Nätfel stoppade stadscyklister

Bild: Läsarbild

En teknisk störning satte käppar i hjulet för några Helsingforsbor som skulle trampa till jobbet med stadscykel på måndagsmorgonen.

Cykelkunderna kunde inte ta tvåhjulingen i bruk på vanligt sätt, utan möttes av ett felmeddelande med texten "nätfel" på cykelns skärm mitt i morgonrusningen. Problem förekom åtminstone i Kottby och på Almvägen i Mejlans.

Projektingenjör Samuli Mäkinen vid Helsingfors stads trafikaffärsverk HST säger att det handlade om tillfälliga störningar i kontakten mellan cykelstationerna och bakgrundssystemet. Enligt Mäkinen drabbade felet några enstaka cyklar.

– Det verkar ha varit en kortvarig störning i datatrafiken som bara gällde några enskilda cyklar. Om cykeln man vill ta har ett felmeddelande lönar det sig helt enkelt att försöka med den som står bredvid i stället. Men om problemen börjar förekomma i större skala måste vi utreda orsaken, säger Mäkinen.

HST uppmanar kunder att rapportera eventuella problem med stadscyklarna till City Bike Finland på numret 09 425 788 10 eller per e-post till adressen contact@citybikefinland.fi.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning