Nästan 35 procent färre inhemska turister övernattade på hotell i november i år

Totalt bokfördes drygt 800 000 övernattningsdygn i november, vilket var nästan 48 procent färre än i november 2019, uppger Statistikcentralen. Bild: Mikael Piippo/SPT

Av utländska turister övernattade ester, tyskar och svenskar mest på finländska hotell och andra semesterboenden i november.

De inhemska turister som övernattade på hotell och andra semesterboenden i Finland i november i år var drygt 34 procent färre jämfört med samma månad 2019. Det framkommer av Statistikcentralens preliminära uppgifter.

Utanför huvudstadsregionen minskade antalet inhemska turister mindre än i genomsnitt – med drygt 25 procent. Däremot var minskningen hela 59 procent i huvudstadsregionen.

Antalet utländska turister som övernattade minskade med cirka 80 procent jämfört med förra året.

Totalt bokfördes drygt 800 000 övernattningsdygn i november, vilket var nästan 48 procent färre än i november 2019. Landskapsmässigt var minskningen störst i Nyland med 68 procent och i Österbotten 59 procent. På Åland var minskningen 58 procent och i Lappland 56.

Ester, tyskar och svenskar utgjorde de största grupperna bland de utländska turister som övernattade på finländska hotell och andra semesterboenden.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning