"Nästan 20 master har redan gått av"

Hård vind ställer till det för 49erFX-VM som inleds i USA i dag.

VM i OS-klassen 49erFX inleds i amerikanska Clearwater i dag. De finländska teamen Noora Ruskola-Camilla Cedercreutz och Sinem Kurtbay-Silja Kanerva har varit i Florida den senaste veckan men allt har inte gått helt enligt planerna.

– Förberedelserna inför VM har gått rätt bra också om vi knappt alls kunnat segla. Det har varit för tuffa förhållanden med hård vind de senaste dagarna och nästan tjugo master har brustit redan innan tävlingarna börjat, säger Kanerva.

Och väderleksprognosen för den första tävlingsdagen lovar inte någon förbättring.

– Arrangörerna tillåter flytarrangemang i toppen av masterna för att spara på dem. Vi får se om prognosen stämmer och om vi kommer att kunna tävla, säger Kanerva.

Också Ruskola och Cedercreutz väntar på VM-regattan med spänning.

– Det är skönt att få tävla igen. Vår senaste tävling var i november, säger Ruskola.

VM-tävlingarna fungerar som bra träning inför världscupsregattan i Palma i slutet av mars. I den tävlingen ska de finländska teamen försöka ta en nationsplats till OS i Rio de Janeiro i augusti.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00