Nästan 140 000 vill ha en strängare djurskyddslag och förbjuda pälsnäringen

Djurrättsorganisationer har samlat ihop nästan 140 000 namn för en strängare djurskyddslag som bland annat förbjuder pälsnäringen. Bild: Flickr/Marcin Hernik

Djurrättsorganisationer har samlat en mängd namn för en strängare djurskyddslag som förbjuder bland annat båsladugårdar, burar för suggor och pälsfarmer.

Animalia och Finlands djurskyddsföreningars förbund, SEY, har samlat in 139 000 namn för en bättre djurskyddslag, skriver Animalia i ett pressmeddelande. Enligt initiativet borde pälsnäringen, båsladugårdar och burar för suggor förbjudas.

Redan i mars hade 100 000 personer skrivit under, men efter regeringens proposition till djurskyddslag i september fick djurskyddsorganisationerna nästan 40 000 nya namn på kort tid. Namnen överräcks till riksdagen på onsdag.

– Regeringen talar om framsteg trots att lagförslaget fortfarande ligger efter bland annat Sverige, Danmark och Norge, säger Animalias verksamhetsledare Maj Kivelä i pressmeddelandet.

I Sverige är pälsfarmer för räv förbjudet, Danmark har förbjudit båsladugårdar och i Norge är också ett förbud mot burar för suggor med i regeringsprogrammet, skriver Animalia.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46