Nästa spjutstjärna klar för start i Kuortane – Magnus Kirt gör nytt besök i Finland

Magnus Kirt jagar sitt första kast över nittio meter på lördag. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Oliver Helander får kasta mot riktigt tufft motstånd på lördag. Världstvåan Magnus Kirt är nästa stjärna som har gett grönt ljus, skriver Yle.

Stora delar av världseliten i herrspjut kommer till Kuortane under midsommaren. På tisdagen meddelade även Magnus Kirt att han ställer upp i lördagens högklassiga tävling.

Den estniske världstvåan bekräftar till Yle att han kommer till start.

Kirt har redan tävlat två gånger tidigare i sommar i Finland. I Vanda vann han på 89,33 – hans bästa resultat för säsongen – och i Åbo kastade han 88,32.

Esten kommer att få tufft motstånd. Tyskarna Thomas Röhler och Andreas Hofmann siktar på att spräcka nittiometersgränsen i Kuortane.

Hofmann är världsetta på 89,65.

Även Taiwans Chao-Tsun Cheng, som har kastat drygt 87 meter i år, tävlar i Kuortane. Han är fyra i världen just nu.

I startfältet finns också flera av de vassaste finländska kastarna. Oliver Helander och Toni Kuusela klarade VM-kvalgränsen på 83 meter i Paavo Nurmi Games förra veckan. De två fortsätter säsongen på lördag i Kuortane.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning