Nashville utslaget - Rinne tog på sig skulden

Bild: Lehtikuva/Frederick Breedon

Winnipeg är klart för semifinal mot Las Vegas efter att laget krossat Nashville med 5-1 i den avgörande sjunde matchen. Patrik Laines dröm om Stanley Cup lever vidare medan Pekka Rinnes och Nashvilles säsong slutade i besvikelsens tårar.Nashvilles förlust gör att Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm kan bli aktuella för VM.

– Den sjunde matchen gick precis enlig ritningarna. Vi fick en bra start på matchen och så försvarade vi bra, säger Laine.

– Tycker inte Nashville lyckades sätta oss under press. Vi spelade smart.

Pekka Rinne gjorde ingen vidare bra kvartsfinalserie mellan stolparna. I den avgörande matchen tappade han in två puckar direkt och blev utbytt.

– Sådana missar som jag gör får du inte göra i match nummer sju. Jag vet inte ens vad som hände men det känns för jävligt. Jag misslyckades då laget behövde mig som mest, säger Rinne till NHL.com.

Nashville var den kanske största favoriten till att lyfta bucklan men mot offensivt bländande Jets räckte inte laget till.

Mark Scheifele gjorde två av Winnipegs mål. Med ett av dem fastställde han slutresultatet i öppet mål med 2.33 kvar av matchen.

Även Paul Stastny gjorde två mål i matchen, och låg bakom en assist.

Hyllar fansen

Lagkaptenen Blake Wheeler är nöjd med insatsen. Efter matchen får han frågan från Hockey Night vad kvällens lärdom varit.

– Att vi kan vinna de stora matcherna. Ibland är det bra att vara ovetande, vårt lag kom till matchen och ville bara spela på vårt sätt. Vi hade inga rädslor baserade på tidigare misslyckanden, vårt gäng var avslappnat i morse och det var bra stämning, säger han.

Han hyllar också fansen, som har varit ett stort stöd under slutspelet.

– Ingen av oss trodde att det här skulle ta slut i kväll. Vi ville fortsättar, både för oss själva och för alla runt omkring oss. Våra fans har varit med oss i sju år och det här är lika mycket för dem som det är för oss. Vi ser fram emot att fortsätta för dem.

Winnipeg kommer att möta Vegas i semifinalen i Stanley Cup, och Tampa möter Washington.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning