Nascar tillbaka på banan

Bild: Brynn Anderson/AP/TT

Fans, förare och alla andra Nascar-anhängare kunde jubla under måndagsnatten, efter att racingserien åter dragit i gång. Allra mest jublade Kevin Harvick, som tog sin första seger för året.

Nascar blev under måndagsnatten en av de första sporterna i USA som drog i gång efter den stora nedstängningen under coronapandemin. Efter drygt två månaders uppehåll tävlade förarna åter på Darlington Raceway.

Efter 293 varv på ovalen i South Carolina kunde Kevin Harvick rulla in över mållinjen som segrare, drygt två sekunder före Alex Bowman och Kurt Busch. Harvick tog sig längst fram i fältet efter 150 varv, och höll sedan ledningen hela vägen in i mål.

Men allt var förstås inte som vanligt. Första tävlingen efter coronan hölls inför tomma läktare och ingen publik jublade på plats när den 44-årige veteranen firade sin 50:e seger i Nascar.

– Jag trodde inte att det skulle göra så stor skillnad utan publik, men sen vann vi i teamet loppet och det var dödstyst där ute, så ja, vi saknar fansen, sade en munskyddsbeklädd Harvick i segerintervjun.

I och med segern drygade Harvick ut sin ledning i den sammanlagda tabellen. Nästa tävling körs redan natten till torsdag, finsk tid, även den inför ett tomt Darlington Raceway.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning