Nascar tillbaka på banan

Bild: Brynn Anderson/AP/TT

Fans, förare och alla andra Nascar-anhängare kunde jubla under måndagsnatten, efter att racingserien åter dragit i gång. Allra mest jublade Kevin Harvick, som tog sin första seger för året.

Nascar blev under måndagsnatten en av de första sporterna i USA som drog i gång efter den stora nedstängningen under coronapandemin. Efter drygt två månaders uppehåll tävlade förarna åter på Darlington Raceway.

Efter 293 varv på ovalen i South Carolina kunde Kevin Harvick rulla in över mållinjen som segrare, drygt två sekunder före Alex Bowman och Kurt Busch. Harvick tog sig längst fram i fältet efter 150 varv, och höll sedan ledningen hela vägen in i mål.

Men allt var förstås inte som vanligt. Första tävlingen efter coronan hölls inför tomma läktare och ingen publik jublade på plats när den 44-årige veteranen firade sin 50:e seger i Nascar.

– Jag trodde inte att det skulle göra så stor skillnad utan publik, men sen vann vi i teamet loppet och det var dödstyst där ute, så ja, vi saknar fansen, sade en munskyddsbeklädd Harvick i segerintervjun.

I och med segern drygade Harvick ut sin ledning i den sammanlagda tabellen. Nästa tävling körs redan natten till torsdag, finsk tid, även den inför ett tomt Darlington Raceway.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning