Närmare två miljoner hotar att storma Area 51

Extraterrestrial Highway går nära Area 51 i öknen i Nevada. Bild: Laura Rauch / AP / TT

Ett upprop på Facebook har fått nästan två miljoner människor att meddela att de deltar i en stormning av militärbasen Area 51 i USA. Det har lett till att det amerikanska flygvapnet har reagerat kraftigt.

Få platser är så mytomspunna som Area 51 i Nevadas öken. Både i filmer och i böcker har det otaliga gånger spekulerats om det finns utomjordingar på den hårt bevakade militärbasen. Nu har ett upprop på Facebook, där man uppmanar att människor att samlas utanför anläggning för att storma den, väckt stort intresse.

På torsdagseftermiddagen hade drygt 1,6 miljoner människor sagt att de ska delta i stormningen som ska äga rum den 20 september. Dessutom har 1,2 miljoner meddelat att de är intresserade av att delta.

Hur sannolikt det är att Area 51 verkligen stormas är upp till var och en att avgöra, men åtminstone har det amerikanska flygvapnet reagerat på det hela. I en intervju med Washington Post varnar Laura McAndrews, talesperson för flygvapnet, för att det kan leda till allvarliga konsekvenser om man försöker ta sig in på basen.

– USA är alltid berett att försvara sitt område och sina egendomar.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning