Nära 500 räddade på Medelhavet

Spanska räddningstjänsten har räddat 484 människor på en dag. Arkivbild. Bild: TT/AP/Renata Brito

Räddningstjänsten har på en dag räddat 484 människor som försökte nå Spanien via Medelhavet. Båtmigranterna befann sig ombord på 30 provisoriska fartyg vid Gibraltar sund och Alboránsjön mellan Spanien och Marocko.

Totalt har runt 18 650 personer nått Spaniens kust från årets början och fram till den 18 juli, enligt Internationella migrationsorganisationen (IOM). De flesta kommer från Afrika söder om Sahara, men även från Marocko.

Minst 294 båtmigranter har omkommit när de har försökt nå Spanien hittills i år, och totalt har 1 489 omkommit på Medelhavet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning