Nära 100 döda av olaglig sprit i Indien

Indisk polis har konfiskerat tusentals liter illegal sprit. Bilden är från ett tidigare tillslag i Pakistan. Arkivbild Bild: TT/AP/KHALID TANVEER

Omkring 175 personer har gripits i Indien i en sprithärva där ett stort antal personer har avlidit efter att ha druckit illegal alkohol, skriver tidningen India Today.

Antalet dödsoffer steg på lördagen till 92. Fallen har rapporterats från bland annat delstaterna Uttar Pradesh och Uttarakhand, där polisen har genomfört räder mot illegala spritbutiker. De gripna misstänks för att ha tillverkat och distribuerat den olagliga alkoholen.

Enligt tidningen Hindustan Times har polisen konfiskerat över 90 000 liter illegal alkohol bara i Uttar Pradesh, och nära 300 brottsutredningar har inletts.

– Vi ska inte skona de skyldiga. Vi fokuserar på hjärnorna bakom, säger Yogi Adityanath, chefsminister för Uttar Pradesh.

Illegal alkohol är vanligt på den indiska landsbygden, där fattiga sällan har råd med laglig sprit. Den illegala alkoholen blir ofta giftig om den framställs på fel sätt.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46