Nadal: "Wimbledon respekterar inte rankningen"

Senast Rafael Nadal vann Wimbledon var 2010. Bild: Thomas Samson/Lehtikuva-AFP

Grusspecialisten Rafael Nadal är kritisk mot den stundande grand slam-turneringen Wimbledon vars rankningssystem han menar missgynnar honom och andra grusspelare.

– Flera gånger har spelare gjort det bra hela året på alla underlag, men Wimbledon respekterar inte den rankningen de har förtjänat, säger han.

– Och på grund av detta får de svårare lottningar, fortsätter Nadal i en intervju med den spanska tv-kanalen Movistar.

Anledningen till Nadals Wimbledonkritik är att grästurneringen använder sig av ett eget rankningssystem, där världsrankning i kombination med gräsform avgör vilka som blir toppseedade.

Det innebär att världstvåan Nadal, som ännu inte har spelat en officiell gräsmatch i år, är seedad som den tredje bästa spelaren, efter världsettan Novak Djokovic och Roger Federer, trea på världsrankningen.

– Det vore uppenbarligen bättre att vara tvåa än trea, men om de tycker att jag ska vara trea kommer jag acceptera det och kämpa för att vinna matcherna jag måste vinna, säger Nadal.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46