Nadal vinnare i comebacken

Bild: Lehtikuva-AFP/Jewel Samad

Skadefri och med en ny serve tog sig tennisens världstvåa Rafael Nadal vidare till andra omgången i Australian Open i Melbourne.

Spanjoren besegrade hemmaspelaren James Duckworth med 6–4, 6–3, 7–5 i sin comeback. Nadal har inte spelat sedan i US Open i september, där han gick till semifinal, och genomgick senare under hösten en fotledsoperation.

– Det var bra. Det är normalt att det är tufft inledningsvis, men jag känner mig bättre för varje dag, säger Nadal.

– Det var en viktig seger för det var den första på ett tag och den ger mig möjlighet att få spela mer, vilket jag behöver.

Nadal tvingades stå över årets första turnering i Brisbane på grund av lårproblem, men säger att han lagt det bakom sig.

– Det var en mindre grej. Man får alltid lite småont de första veckorna efter att ha varit borta ett tag.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54