Nadal slog McEnroes 34-åriga rekord

Bild: Lehtikuva/Josep Lago

Rafael Nadal har länge kallats "Gruskungen" och ansetts som tidernas bästa spelare på underlaget, med bland annat 10 titlar i Franska mästerskapen och hela 55 turneringssegrar på grus.

Det var också på favoritunderlaget som spanjoren blev historisk i ytterligare en kategori. Via 6–3, 6–4 mot argentinaren Diego Schwartzman i åttondelsfinalen av Madrids ATP-turnering har nu Rafael Nadal vunnit 50 raka matcher på grus. Därmed slog han amerikanske legendaren John McEnroes tidigare rekord på 49 raka segrar på matta från 1984, som tidigare var bäst på herrsidan i den öppna eran vad gäller antalet vinster i följd på ett och samma underlag.

I jämförelse med amerikanska legendaren Chris Evert ligger dock Nadal i lä. Hon vann nämligen 125 raka matcher på grus mellan 1973 och 1979.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46