Nadal övertygar – klar för kvartsfinal

Rafa Nadal. Bild: Lehtikuva-AFP/William West

Rafael Nadal har haft stora skadeproblem senaste halvåret och var osäker på formen inför Australian Open. Det behöver han inte vara längre.

Den andraseedade spanjoren har inte släppt ett enda set i sina tre första matcher och är vidare till kvartsfinal efter 3–0 mot tidigare världsfyran Tomas Berdych.

– När du kommer tillbaka behöver du lite flyt i början, det är viktigt i de första matcherna, säger tennisstjärnan Nadal.

I kvartsfinalen väntar 39-rankade Frances Tiafoe. Amerikanen firade sin 21-årsdag med att överraskande slå ut Grigor Dimitrov i tredje omgången.

– Det blir första gången vi möts. Han har gjort några riktigt bra matcher under turneringen. Han är snabb fram på nät och har en bra forehand, säger Nadal.

I herrdubbeln är 12-seedade Henri Kontinen/John Peers klara för kvartsfinal efter 7–6, 6–4 mot Radu Albot/Malek Yaziri. I juniorturneringen tog sig Otto Virtanen vidare från första omgången.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning