Mystiska bananer förbryllar i Norra Helsingfors

Bild: Mostphotos

Vem är det som lägger ut bananer i lekparken vid dagiset?

Både daghemmets och lekparkens personal är oroade över den oönskade bananleveransen som redan i en hel månad dykt upp på en synlig plats i parken. Nu är saken anmäld till polisen, som säger att det verkar som att bananerna är placerade i parken med avsikt.

Vilka bananleverantörens motiv möjligtvis kan vara har polisen inga gissningar om.

Den senaste bananleveransen fördes i dag till laboratorium där man ska undersöka om främmande ämnen placerats i dem, uppger polisen.

I väntan på laboratorieresultaten gör både föräldrar och vårdpersonal klokt i att diskutera med barnen om mat som lämnats på offentliga platser.

– Man ska inte äta kvarlämnade livsmedel. Även om maten helt enkelt kan ha glömts på platsen, kan den ha farit illa. Det är bra att påminna särskilt yngre barn om att man inte ska äta mat som man hittar i parker eller någon annanstans, säger brottskommissarie Pekka Seppälä vid Helsingforspolisen i ett pressmeddelande.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46