Mystiska bananer förbryllar i Norra Helsingfors

Bild: Mostphotos

Vem är det som lägger ut bananer i lekparken vid dagiset?

Både daghemmets och lekparkens personal är oroade över den oönskade bananleveransen som redan i en hel månad dykt upp på en synlig plats i parken. Nu är saken anmäld till polisen, som säger att det verkar som att bananerna är placerade i parken med avsikt.

Vilka bananleverantörens motiv möjligtvis kan vara har polisen inga gissningar om.

Den senaste bananleveransen fördes i dag till laboratorium där man ska undersöka om främmande ämnen placerats i dem, uppger polisen.

I väntan på laboratorieresultaten gör både föräldrar och vårdpersonal klokt i att diskutera med barnen om mat som lämnats på offentliga platser.

– Man ska inte äta kvarlämnade livsmedel. Även om maten helt enkelt kan ha glömts på platsen, kan den ha farit illa. Det är bra att påminna särskilt yngre barn om att man inte ska äta mat som man hittar i parker eller någon annanstans, säger brottskommissarie Pekka Seppälä vid Helsingforspolisen i ett pressmeddelande.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning