Mycket arbete krävs nu av SFP

Kommer Torvalds resultat, 1,5 procent, i valet att felaktigt återspeglas i synen på SFP?

Presidentvalet är avgjort. Vi är många som lyckönskar president Sauli Niinistö och Finland.

Men nu sysslar medierna och de politiska partierna med att analysera resultatet. I stället för att konstatera att den överlägset bästa kandidaten vann undrar de över att partierna förlorat understöd. Nils Torvalds till och med oroar sig för demokratin. Märkligt! SFP, SDP och Centern är förvånade och besvikna. Vi får vara tacksamma för att åtminstone majoriteten av Finlands folk förstod att det var ett presidentval och inte ett partipolitiskt val. Jag var definitivt inte ensam om att påtala detta långt tidigare.

Anna-Maja Henriksson anser att det var rätt att SFP ställde upp en egen kandidat. Jag är fortfarande av en annan åsikt. Jag tror inte att många kommer att minnas så värst mycket av Torvalds kloka inlägg i debatterna. Men man kommer definitivt inte att glömma att han är pro Nato (i den frågan stöder jag honom till 100 procent). Men räcker det för att SFP skall återfå sin tidigare position inom landets politiska liv? Eller kommer Torvalds resultat, 1,5 procent, i valet att felaktigt återspeglas i synen på SFP?

Det kommer att krävas mycket framsynt arbete av partiet för att få hela folket att inse att de svenskspråkiga är lika goda medborgare som de finskspråkiga, att vi minsann har bidragit till att skapa, försvara och återuppbygga vårt gemensamma fosterland.

Sven-Erik Weber Helsingfors

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00