Musikfest slutade i tragedi

Minst nio människor dog och många saknas sedan en brand bröt ut under en spelning i Oakland. Bild: @OAKLANDFIRELIVE / HANDOUT

Minst nio människor har mist livet och uppåt 25 saknas i en våldsam brand som bröt ut under en musikfest i Oakland i Kalifornien.

Räddningstjänstens chef Teresa Deloach Reed berättar att räddningstjänstens personal ska göra en noggrann genomsökning av byggnaden så snart det är möjligt.

– Vi känner ännu inte till hur stort det totala antalet potentiella offer är, säger hon till tidningen East Bay Times.

Flera medier rapporterar att kring 50 personer kan ha befunnit sig i tvåvåningsbyggnaden när branden bröt ut. Enligt räddningspersonal på plats ska brandvarnare inte ha gått i gång och det fanns inte något sprinklersystem. Ett 50-tal personer bor i huset, som fungerar som ett konstnärskollektiv.

När branden bröt ut, sent på fredagskvällen lokal tid, spelade artisten Golden Donna. Chefen för styrkan som ryckte ut, Lisa Baker, berättade att byggnaden stod i full brand när de anlände. Brandmännen kämpade intensivt för att släcka, men förhållandena förvärrades och man tvingades att backa.

Lokala medier rapporterar att det kan röra sig om den dödligaste branden i Oaklands historia. 1991 dog 25 människor när en skogsbrand rasade i stadens norra förorter.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning