Musbråk i tunnelbana årets naturfoto

Två möss som slåss– det blev den vinnande bilden i en naturfotografitävling. Pressbild. Bild: Sam Rowley/LUMIX People's Choice Award

En lite annorlunda bild tog hem utnämningen årets naturfoto.

Två möss står på bakbenen i vad som ser ut att vara ett klassiskt slagsmål. Fotografen Sam Rowleys Station squabbel blev den vinnande bilden när Naturhistoriska museet i London utsåg årets naturfoto, skriver Kulturnytt i Sveriges Radio.

Under en vecka låg Rowley på mage med kameran i Londons tunnelbana för att fånga bilden. Musbråket var över på en sekund och ska ha handlat om en brödsmula.

Hans jakt på bilden väckte en del uppmärksamhet. Bland annat lade sig en man plötsligt över honom, eftersom han trodde att Rowley hade fått en hjärtattack.

Totalt skickades 48 000 bilder in till tävlingen. 28 000 personer röstade sedan fram vinnarbilden. Enligt Sam Rowley är det den mest "gillade" bilden i nyhetsbolaget BBC:s historia.

Själv hoppas han att bilden gör att människor får upp ögonen för "oväntade dramer i den mest alldagliga storstadsmiljön", säger han i ett pressmeddelande, enligt SR.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning