Murto satte nytt utomhusrekord- Richardsson imponerade

Wilma Murtos form håller i sig. Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

Femma i OS var hon. Och Wilma Murtos fina form håller i sig. Vid GP-tävlingar i Lahtis stod hon för finfina 463 i stav.

Noteringen är nytt personligt rekord utomhus för Murto. Ingen har någonsin hoppat högre utomhus i Finland. Murto hade ett utmärkt försök på den nya finska rekordhöjden 472, hon har gjort 471 inomhus för fem år sedan,

– Andra försöket var riktigt bra men stavvalet var kanske inte det bästa. Men formen är fin och kanske att det kan gå vägen i vid FM-tävlingarna i Tammerfors om en dryg vecka. Lite medvind och det kan gå, säger Murto i Friidrottsförbundets pressmeddelande.

Camilla Richardsson ställde in sin OS-resa men visade att det inte är något större fel på sensommarformen. Hon sprang 3000 meter på 9.05,89, hennes fjärde bästa notering genom tiderna. Det räckte till fjärde plats. Vann gjorde ryskan Svetlana Aplatjiskina på 8.56,58.

Joonas Rinne gjorde ett kanonlopp på 800 meter då han putsade personbästa till 1.45.96. Tiden är den snabbaste i Finland på 21 år. Den senaste att gå under 1.46 före Rinne gjorde det var Wilson Kirwa år 2000.

Succédamen från OS, Sara Kuivisto, vann 800 meter på goda 2.01,38.

- Jag har känt mig trött ett par dagar men ute på banan var det plötsligt bara att ösa på då kroppen kändes kanonfräsch, säger Kuivisto.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning