Murray utslagen – Djokovic gav upp

Andy Murray är utslagen ur årets Wimbledonturnering. Bild: Daniel Leal-Olivas / AFP / Lehtikuva

Andy Murrays tidigare höftproblem gjorde sig påminda under kvartsfinalen mot Sam Querrey, men den brittiska publikfavoriten ville inte skylla på skadeproblem efter att ha förlorat i fem set mot den 28-rankade amerikanen i Wimbledon. Novak Djokovic tvingades ge upp sin kvartsfinal mot Tomas Berdych i andra set.

Murray ligger etta på världsrankingen i tennis och var även regerande mästare i London. Murray besegrade honom med 3–6, 6–4, 6–7 (4–7), 6–1, 6–1.

– Jag tänker inte gå in på detaljer om exakt vilka höftproblem jag har, sade 30-åringen Murray efter matchen.

– Det har känts av under hela turneringens gång, men är något jag haft att göra med under stora delar av min karriär. När man blir äldre är det förstås tuffare, då det finns mer slitage lite här och där, sade Murray.

Han uppgav också att det inte fanns någon större risk för att skadan förvärras av att han spelade.

Murray var förstås betydligt mer uppspelt efter att ha besegrat världsettan.

– Jag är fortsättningsvis i chock. Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Det är något speciellt i att ta sig till semifinal, speciellt i Wimbledon, sade Querrey.

Han möter Marin Cilic i semifinal. Kroaten slog Gilles Müller, Luxemburg, i fem set. Det sista slutade 6–1 till Cilic, som efter tre raka kvartsfinalförluster tog sig till semifinal på Wimbledons gräsplaner för första gången.

Tjecken Tomas Berdych förlorade finalen 2010 och är nu klar för semifinal efter att motståndaren Novak Djokovic tvingats bryta onsdagens kvartsfinal. Djokovic har axelproblem sedan tidigare och fick problem med höger armbåge under första set, som Berdych vann efter tiebreak. Djokovic gav upp då Berdych ledde andra set med 2–0.

Berdych möter en minst sagt rutinerad spelare i semifinal – Roger Federer. Schweizaren ska spelas in 100:e match i Wimbledon och är i semifinal för 12:e gången. Han vann sin kvartsfinal mot sjätteseedade kanadensaren Milos Raonic med klara 6–4, 6–2, 7–6 (7–4).

Raonic slog Federer i semifinal för ett år sedan, men hade inte mycket att hämta nu. Då ledde förlusten till att Federer lade ner resten av säsongen och koncentrerade sig på rehabiliterande träning efter att ha haft knäproblem.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03