Mumindalens världspremiär närmar sig – de första klippen släpptes

Bild: Moomin Characters & Gutsy Animations

Tove Janssons muminvärld gör comeback som animerad serie. Nu kan du se de första klippen ur serien, med Christoffer Strandberg som Mumintrollet.

Mumindalen, en finsk-brittisk serie med 13 avsnitt som bygger på Tove och Lars Janssons originalberättelser, börjar sändas i Yles kanaler den 25 februari.

I rollerna i den svensk- och finskspråkiga versionerna ses skådespelare som Joonas Nordman och Christoffer Strandberg (Mumintrollet), Satu Silvo (Muminmamman), Carl-Kristian Rundman (Muminpappan), Alina Tomnikov (Snorkfröken), Saga Sarkola (Lilla My), Paavo Kerosuo (Snusmumriken) samt Markku Haussila och Andreas af Enehielm (Sniff).

– Jag kan inte tänka mig en större ära som finlandssvensk än att få ge Mumintrollet en röst, sade Christoffer Strandberg i höstas.

De första smakproven av Mumindalen har publicerats på Yles webbplats. Här kan du bland annat lyssna och titta på Sniff, Lilla My och Snusmumriken.

Rättelse 8.1 klockan 13.11: Informationen om presspremiären har strukits eftersom den inte är öppen för allmänheten.

Läs också: Priset på gamla muminböcker skjuter i höjden – kolla hur mycket dina böcker är värda

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46