Mugabe biter sig fast

Bild: Lehtikuva/Zinyange Auntony

Zimbabwes tidigare president, 94-årige Robert Mugabe, verkar inte ha någon lust att flytta ut från Zimbabwe house, den bostadsdel som är kopplad till presidentkansliet i huvudstaden Harare.

Fortfarande är byggnaden full av Mugabes tillhörigheter som till exempel böcker och datorer, enligt George Charamba, talesperson för Zimbabwes presidentämbete.

Men Zimbabwe house var i själva verket inte familjen Mugabes huvudsakliga bostad, under de senare presidentåren var I stället familjen bosatt i en stor villa i en av Harares förorter.

Mugabe styrde Zimbabwe i 37 år och tvingades till slut avgå i slutet av förra året. Den nye presidenten Emmerson Mnangagwa tillbakavisar påståenden från Mugabe och andra att han i själva verket blev avsatt i en kupp, utan konstaterar bara att landet nu har lämnat Mugabe-eran bakom sig.

Just nu befinner sig Robert Mugabe i Singapore för en hälsokontroll.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning