Mugabe biter sig fast

Bild: Lehtikuva/Zinyange Auntony

Zimbabwes tidigare president, 94-årige Robert Mugabe, verkar inte ha någon lust att flytta ut från Zimbabwe house, den bostadsdel som är kopplad till presidentkansliet i huvudstaden Harare.

Fortfarande är byggnaden full av Mugabes tillhörigheter som till exempel böcker och datorer, enligt George Charamba, talesperson för Zimbabwes presidentämbete.

Men Zimbabwe house var i själva verket inte familjen Mugabes huvudsakliga bostad, under de senare presidentåren var I stället familjen bosatt i en stor villa i en av Harares förorter.

Mugabe styrde Zimbabwe i 37 år och tvingades till slut avgå i slutet av förra året. Den nye presidenten Emmerson Mnangagwa tillbakavisar påståenden från Mugabe och andra att han i själva verket blev avsatt i en kupp, utan konstaterar bara att landet nu har lämnat Mugabe-eran bakom sig.

Just nu befinner sig Robert Mugabe i Singapore för en hälsokontroll.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning