Mueller yrkar på 24 år för Manafort

Den särskilda åklagaren Robert Mueller. Bild: Lehtikuva/Saul Loeb

Den särskilde åklagaren Robert Mueller skriver i sitt underlag till en domstol i Virginia att Paul Manafort bör dömas till fängelse i mellan 19 år och 7 månader, och 24 år och 5 månader. Dessutom bör han enligt Mueller betala böter på mellan 50 000 och 24 miljoner dollar.

Tidigare i veckan slog en federal domare i USA fast att president Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort avsiktligt ljugit när han frågades ut inom ramarna för Robert Muellers så kallade Rysslandsutredning. Därmed bröt Manafort mot den uppgörelse från i september då han erkände sig skyldig men skulle få ett lindrigare straff i utbyte mot samarbete med Mueller.

Domslutet innebär att Mueller inte längre behöver följa uppgörelsen.

69-årige Paul Manafort är en av sju tidigare kampanjarbetare hos president Trump som åtalats inom ramarna för Muellerutredningen.

Manafort befanns i augusti i fjol skyldig till flera bank- och skattebedrägerier.

Dom väntas den 13 mars.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46