MTV Uutiset: En skåpbil full med öl stals från ett bryggeri i Esbo

En skåpbil som innehöll öl värd flera tusen stals utanför bryggeri i Esbo. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

En medelålders man greps efter att ha stulit restaurangen och bryggeriet Fat Lizards skåpbil. Skåpbilen innehöll ölflaskor.

En skåpbil stals vid lastbryggan till bryggeriet och restaurangen Fat Lizard Brewing Company i Otnäs i Esbo på torsdagseftermiddagen. Skåpbilen innehöll ölflaskor för ett värde av ungefär sjuttontusen euro.

– Bilen stod oövervakad vid lastbryggan med nycklarna i tändningslåset i bara några minuter. Först efter en timme insåg vi att det inte var någon ur personalen som kört i väg med den, säger Tuomas Koskipää, styrelseordförande i Fat Lizards styrelse till Ilta-Sanomat.

Koskipää kontaktade genast polisen och bad också om upplysningar via sociala medier. Genom tips av användare på Facebook kunde bilen och den misstänkte tjuven snabbt hittas. Koskipää åkte själv till platsen och hindrade skåpbilen från att köra vidare genom att svänga sin egen bil över vägen.

Polisen grep en medelåldersman som körde skåpbilen. Enligt Koskipää var skåpbilstjuven mycket berusad och hade alkohol i förarhytten.

Ölflaskorna i lastutrymmet hade inte rörts och Koskipää tror att tjuven var helt omedveten om den dyrbara lasten.

MTV uutiset var först med nyheten.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Närvårdare Pia Lemberg studerar vidare på läroavtal: ”Vård i livets slutskede ligger nära mitt hjärta”

Mer läsning