MTV: Sampo Terho kan tänka sig ett regeringssamarbete med SFP men inte utan villkor

Sampo Terho. Arkivbild. Bild: SPT/Ari Sundberg

Blå framtids partiledare Sampo Terho kan tänka sig att sitta i samma regering som SFP, under förutsättning att den obligatoriska skolsvenskan kan slopas.

– Vi motsätter oss inte att man kan studera svenska, utan det att studierna är obligatoriska, säger Sampo Terho (Blå) i en partiledarintervju för MTV på onsdagen.

På frågan om Blå framtid kan tänka sig att sitta i samma regering som SFP säger Terho att det förutsätter att man kan avskaffa svenska språket som ett obligatoriskt ämne i skolan.

Han säger att Blå framtid är ett reformsinnat konservativt parti där man under nästa mandatperiod vill fokusera på att reformera.

– Som jag ser det innebär utveckling att var och en får studera ett språk som är till nytta för en själv, och inte ett språk som anses vara till nytta för någon annan, säger Terho.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46