MTV: ingen Markkanen i VM-kvalet

Det lär inte bli någon Lauri Markkanen i landslaget under VM-kvalet i höst. Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Enligt uppgifter kommer Finlands största basketstjärna Lauri Markkanen inte att spela i landslaget under VM-kvalet i höst.

MTV rapporterar att NBA-spelaren Lauri Markkanen inte kommer att delta i VM-kvalet i höst. Finland möter Bosnien-Hercegovina och Frankrike i september och trots att NBA-säsongen ännu inte inletts då så föredrar finländaren att koncentrera sig på träning och förberedelser.

Också Sasu Salins och Petteri Koponens deltagande i kvalmatcherna är osäkert, eftersom de båda spelar i serier under Euroligan, vilka delvis spelas samtidigt. Landslagets tränare Henrik Dettman är fåordig angående toppförstärkningarna.

– Det är för tidigt för att säga någonting. I år finns de inga förhinder från klubbarnas sida, då säsongerna inte har börjat ännu då. Det hänger på spelaren ifall denne väljer att vara med eller inte, kommenterar Dettman till MTV.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning