MTV: En form av metamfetamin hittades i Jari Sillanpääs bil

Jari Sillanpää Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

MTV:s nyhetsredaktion rapporterar att polisen hittade en form av metamfetamin i sångaren Jari Sillanpääs bil när polisen stoppade honom när han körde i tisdags.

Iltalehti rapporterade i onsdags att Jari Sillanpää är misstänkt för att ha kört drogpåverkad på tisdagskvällen. Enligt tidningen åkte Sillanpää fast i centrum av Helsingfors. Att döma av Iltalehtis uppgifter är Sillanpää misstänkt för att ha använt amfetamin.

Polisen bekräftade händelsen för FNB på onsdagen men uppgav inte förarens identitet.

Allt fler förvärvsarbetande tar droger

Droganvändning blir allt vardagligare och allt vanligare bland personer i yrkeslivet, uppger föreningen Fri från narkotika.

Enligt organisationen hänger narkotikaanvändningen hos förvärvsarbetande personer ofta ihop med att man vill orka jobba och att man vill slappna av efter jobbet. Själv identifierar man sällan drogintaget som narkotikaanvändning. Det är också vanligt att man inte tänker på hur narkotikan påverkar ens funktionsförmåga.

Organisationen är orolig för att det blivit vanligare att personer kör bil narkotikapåverkade. Enligt organisationen påvisar även misstanken om att Sillanpää kört bil amfetaminpåverkad att det skett en attitydförändring gällande narkotika. 

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39