MTV: En form av metamfetamin hittades i Jari Sillanpääs bil

Jari Sillanpää Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

MTV:s nyhetsredaktion rapporterar att polisen hittade en form av metamfetamin i sångaren Jari Sillanpääs bil när polisen stoppade honom när han körde i tisdags.

Iltalehti rapporterade i onsdags att Jari Sillanpää är misstänkt för att ha kört drogpåverkad på tisdagskvällen. Enligt tidningen åkte Sillanpää fast i centrum av Helsingfors. Att döma av Iltalehtis uppgifter är Sillanpää misstänkt för att ha använt amfetamin.

Polisen bekräftade händelsen för FNB på onsdagen men uppgav inte förarens identitet.

Allt fler förvärvsarbetande tar droger

Droganvändning blir allt vardagligare och allt vanligare bland personer i yrkeslivet, uppger föreningen Fri från narkotika.

Enligt organisationen hänger narkotikaanvändningen hos förvärvsarbetande personer ofta ihop med att man vill orka jobba och att man vill slappna av efter jobbet. Själv identifierar man sällan drogintaget som narkotikaanvändning. Det är också vanligt att man inte tänker på hur narkotikan påverkar ens funktionsförmåga.

Organisationen är orolig för att det blivit vanligare att personer kör bil narkotikapåverkade. Enligt organisationen påvisar även misstanken om att Sillanpää kört bil amfetaminpåverkad att det skett en attitydförändring gällande narkotika. 

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning